Funcitons.php Dosyasına Kod Nasıl Eklenir

Functions.php dosyasına kod eklemenin bir çok yolu mevcuttur. İster sitenize özel bir eklenti oluşturarak, ister eklenti kullanarak isterseniz de wordpress admin paneliniz üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz.

Admin Paneli Üzerinden Functions.php Dosyasına Kod Ekleme

Functions.php dosyasına Admin paneli >> Görünüm >> Düzenleyici >> Functions.php yolunu izleyerek kod ekleme işlemi yapabilirsiniz.

#Ancak bu yöntem wordpress konusunda yeni olanlar veya kodlama konusuna epey uzak olanlar için tam bir kabusa dönebilir. Çünkü hali hazırda functions.php dosyasını açtığınızda içerisinde bir çok kod dizini göreceksinizdir.

Peki bu kod dizinleri arasında ekleme yapılacak kod tam olarak nereye yazılmalı ?

Eklemeyi dosya içerisinde <?php etiketi ile ?> etiketi arasında herhangi bir yere yapabilirsiniz. Bu eklemeler genellikle dosyanın en alt kısmına ?> tagının hemen öncesine yapılır.

?> işareti php fonksiyonunun kapatma işaretidir. Bu bir fonksiyon dosyasıdır ve doysa <?php  fonksiyonu ile başar. Doyanın en başında <?php vardır ve en sonunda ise bu fonksiyon açılışının kapanışı olan  ?> işareti vardır.

Dolayısı ile siz de ekleyeceğiniz kodu dosya içerisinde, başlangıçta bulunan fonksiyon açma işareti ile, dosyanın sonunda bulunan fonksiyon kapama işareti arasında herhangi bir yere yapabilirsiniz.

Yaptığınız düzenlemeyi unutmamak adına, bunu dosyanın sonunda ?> hemen öncesinde yapmak sağlıklı olanıdır.

Not:Eğer kodunuzu dosya içerisinde en alt kısım dışında herhangi bir yere yapacaksanız da, bu noktada dikkat etmeniz gereken şey ise, kod ekleme işlemini dosyanın içerisinde bulunan diğer kod parçacıklarının arasına yapmamanız.

Bu dosyanın içerisinde genellikle add_filter ya da funciton şeklinde başlayan kod parçacıkları görürsünüz. Bu kod parçacıkları kod işlevini belirtmek için { işareti ile başlar ve işlev belirtildikten sonra } işareti ile kapatılır.

İşte sizin de bu iki işaret arasına kod eklemesi yapmamanız gerekmektedir. Aksi halde beyaz sayfa hatası ya da Parse error: syntax error hatası ile karşılaşmanız pek olsadır.

Siz kodunuzu bir üst fonksiyonun } işaretinden sonra, bir alt satıra yapmalısınız. Yani ekleme yapmanız gereken yer tam olarak şöyle olmalıdır;